Om Akinyi

Foto: Ulla Munch-Petersen

Akinyi Nyawade – Danser, Performance Coach samt Kursus- og foredragsholder.

Om Akinyi Nyawade

“Min passion er at hjælpe mennesker med at opdage, og genopdage deres indre power, som kommer af at have kontakt med behov, værdier og livsglæde. Krop, rytmer og stemme er en genvej til at få kontakt til livsglæde, værdier og styrken og derved få det bedste frem i os. Jeg elsker, når mennesker slipper masken og griner helt fra hjertet, samtidig med at kroppen bliver afspændt og hjernen får frirum til at lege. Det er her, vi opdager, at vi kan og er meget mere, end vi troede.”

“Jeg griner så let, når jeg danser”!

Jeg har aldrig tænkt på at blive danser. Jeg danser, fordi det er min gave fra fødslen. Jeg er født i Kenya og groundet i min Kenyanske kultur. Mit ønske er at inspirere flere til at danse hver dag og derved opnå velvære, større selvværd og tillid til livet. Nærvær, relationer og en positiv tilgang til livet spiller en vigtig rolle for mig.

På Luo, som er mit modersmål, betyder Thum sang, dans og musik. Thum danner grundlag for Akinyi Afrikansk Dans, hvor tilgangen er ”legende kropslighed” og “nærværende interaktion”. Med Thum er det muligt at skabe et rum, hvor vi er i nuet, i frirum, i flow og taler et fælles sprog – det musiske, kropslige sprog. Min særlige kompetence er at skabe netop dette rum.
 

Min baggrund

Jeg er Danser, Performance Coach samt Kursus- og foredragsholder. Jeg har udviklet Rytmisk Legetræning. Siden 1986 har jeg optrådt og undervist både private, virksomheder og institutioner. Lige nu optræder jeg solo og med Master drummer Sylvester Agbedoglo.

Jeg har tidligere optrådt med The calabash dancers, bandet Zebra, Corona Danseteater og teatergruppen Bantaba. Jeg har undervist i sang, dans og musik på Zebu, Rytmisk Musikkonservatorium, Institut for Idræt i Odense, Gøsselskolen på Rytmisk Center, Kirkens Korshær, Salto-familieaktiviteter, Geelsgårdskolen, Instituttet for Blinde og Svagsynede, bostedet Bøgelunden, Lykke Marie Center m.fl. Jeg har taget Performance Coach uddannelsen  hos Zitta De Fries.

Luk menu