Om Rytmisk Legetræning

Lyd, Bevægelse, Rytme. Dette er alle menneskers musiske grundelementer, præget ind i kroppens sanseapparat længe før fødslen

Jon-Roar Bjørkvold, Professor i musikvidenskab

Om Rytmisk Legetræning 0-6 år

Musik med rytmisk underdeling understøtter barnets spontane lyst til bevægelse og forbedrer balance og motorik. Rytme, musik og bevægelse hænger i en afrikansk kontekst sammen, og er måden hvorpå barnet oplever og lærer om sin krop og verden. Jeg har udviklet metoden Rytmisk Legetræning med det formål at styrke tilknytning, mobilitet, sanseintegration og selvregulering. Rytmisk Legetræning bygger på min tilgang til børn, som er den “Nærværende interaktion” og “Legende kropslighed”.

Nærværende interaktion er den kontakt, der opstår i et frirum af rytmer og leg, hvor vi i nuet er ligeværdige, og det fælles sprog er kroppens. Her kan barnet være med og folde sig ud i legen og samspillet. Udvikling sker i processen, hvor hvert skridt har en værdi i sig selv.

Den legende kropslighed er den musiske legende måde at bevæge sig og være i kroppen med udtryk og kontakt for øje. Den legende kropslighed giver adgang til umiddelbar glæde og kontakt til sig selv og andre.

“Rytmisk bevægelse og musik har altid været en del af mit liv. Det starter med, at jeg sidder på min mors eller søsters ryg og mærker de rytmiske bevægelser, når de går eller arbejder. Familien synger og klapper rytmer for at hjælpe med kadencen og motivationen, når jeg lærer at stå, gå, løbe og danse. Senere finder jeg Grounding på egne ben og oplever glæden ved bevægelse i de rytmiske lege og den bouncing, som børns lege består af.

Rytmisk Legetræning er opstået ved leg med mine 4 døtre. De har været inspirerende i legen med rytmer og bevægelse, som er en del af vores samværsform. Takket være dem har det være muligt at udvikle Rytmisk Legetræning, så andre familier også kan have glæde af det.”

Akinyi Nyawade

Har du fået lyst til at se hvad jeg tilbyder med Rytmisk Legetræning kan du kigge nærmere her.

“Vi har nydt at gå hos Akinyi, som med sit rolige, nærværende og meget kærlige væsen gang på gang har taget imod os med åbne arme. Vi har følt os meget velkomne og det har været en stor fornøjelse at mærke, hvor meget Akinyi har villet os og vores børn. Hver gang er det blevet til øvelser og dans til både mor og barn. Det har været rart og særligt musikken har været skøn. Vi har været et mindre hold, hvilket kun har været positivt i forhold til uro og støj og til at nå omkring alle – mor som barn. Det har været dejligt og hyggeligt at gå hos Akinyi, hvor både jeg og min søn har fået noget ud af det. Vi har helt sikkert fået masser af inspiration til sange, lege og øvelser, som vi kan bruge hjemme.”

Sara

Luk menu